Activiteiten

Binnen- en buitenschoolse activiteiten

We kennen op De Sprankel veel binnen- en buitenschoolse activiteiten, die jaarlijks in ons programma worden opgenomen. Een aantal van die activiteiten staat hier in het kort beschreven.

Op een vrijdag in september vieren we jaarlijks De Sprankeldag met onze kinderen.

In de week van Kerstmis is er een kerstviering. Samen met de Ouderraad wordt ons hele schoolgebouw in Kerstsfeer gebracht. De Kerstmarkt is telkens weer een van de hoogtepunten van het schooljaar en wordt druk bezocht. De opbrengst is bedoeld voor ons Fosterkind en een jaarlijks te kiezen goed doel, bijvoorbeeld Clinicclowns, een Derde Wereldland, geleidehonden, etc.

Onze groep 8 gaat een paar dagen op kamp. Voor onze school is dat een traditie en dat willen we graag zo houden. Juist die paar dagen kamp geven extra sfeer en groepsbinding en dat zijn belangrijke pijlers waarop het onderwijs op De Sprankel gebouwd is.

Jaarlijks is voor groep 1 t/m 7 een schoolreisje gepland. Groep 1 en 2 blijven meestal ‘dicht bij huis’, maar groep 3,  4, 5, 6 en 7 reizen al een stuk verder.

Een aantal keren per jaar vinden er optredens plaats voor en door de kinderen. Ouders worden hier ook voor uitgenodigd.

Aan het einde van het schooljaar is er een sportdag. Voor groep 1 t/m 4 wordt er een sportdag georganiseerd, waarbij vooral ook veel spel aan bod komt. Voor de groepen 5 t/m 8 staan vele sportonderdelen op het programma. De sportieve prestatie is de inzet, maar een fijne dag ontspanning is zeker zo belangrijk.

De Sprankel heeft ook een afscheidsavond.

In de laatste week van het schooljaar neemt groep 8 afscheid van De Sprankel. Na maanden van enthousiast oefenen presenteren zij hun musical voor ouders en leerkrachten.