Oudervereniging

Oudervereniging

De ouders van “de Sprankel” kennen een zelfstandige oudervereniging die zich inzet voor u en uw kind. Het bestuur van de oudervereniging wordt gevormd door de ouderraad. Dit is een groep van maximaal 14 betrokken ouders. De ouderraad organiseert een groot aantal activiteiten op en buiten school. Dit gebeurt in nauwe samenspraak met het team. Gelukkig worden zij hierin ondersteund door vele enthousiaste ouders, de “helpende handen”.

Met deze gezamenlijke inspanning worden jaarlijks activiteiten als carnaval, het schoolreisje, de Sprankeldag, 5 december, de kerstmarkt/kerstviering, de avondvierdaagse en het schoolkamp georganiseerd en gefinancierd. Ook helpt de oudervereniging bij het aankleden van de school en het onderhouden van het schoolplein.

Voor het bekostigen van deze activiteiten vraagt de oudervereniging contributie in de vorm van een ouderbijdrage per kind. Iedere ouder is vrij in de keuze om hun kinderen deel te laten nemen aan de activiteiten van de ouderraad. Indien de ouders daarvoor kiezen, is een ouderbijdrage van € 27,50 verschuldigd. De ouders worden hiermee automatisch lid van de oudervereniging. Ook worden er inzamelingsacties gehouden. Zo zorgen de kinderen van groep 8 met een lege-flessenactie voor een extra bijdrage voor hun schoolkamp, en wordt er met “Jantje Beton” ook maatschappelijke verantwoordelijkheid genomen.

Gedurende het schooljaar vergadert de ouderraad om de 6 weken. De vergaderingen zijn openbaar, dus als u als ouder een vergadering wil bijwonen, dan bent u van harte welkom.

Heeft u vragen, opmerkingen of voorstellen, laat het de ouderraad dan weten, want de ouderraad is er voor de leerlingen én voor de ouders/verzorgers. Stuur ons een e-mail door op deze link te klikken.
Ouderraad
Natuurlijk kunt u de OR-leden ook gewoon op het schoolplein aanspreken!

NIEUWS

 • GEPLAATST OP 25 MAARTBag2School

  Langzaam laat de lente zijn gezicht zien, nog wat fris strooit de zon haar stralen […]

  Lees meer...
 • GEPLAATST OP 22 FEBRUARIOpen Dag basisschool de Sprankel

  OPEN DAG basisschool de Sprankel. as. Zaterdag opent basisschool de Sprankel zijn deuren. U bent, […]

  Lees meer...
 • GEPLAATST OP 12 FEBRUARICarnaval Corona Proof

  …de bingomolen is leeg…het laatste balletje heeft de uitgang gevonden en ligt tussen zijn vriendjes […]

  Lees meer...

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Wilt u onze nieuwsbrief digitaal ontvangen? Geef dan hieronder uw e-mailadres op.

Basisschool de Sprankel

Gasthuishoeve 1
5361 HT Grave

T: 0486 47 20 77
E: info.desprankel@optimusonderwijs.nl

Basisschool de Sprankel

Gasthuishoeve 1
5361 HT Grave
BEL Basisschool de Sprankel MAIL Basisschool de Sprankel

VOLG Basisschool de Sprankel OOK OP SOCIAL MEDIA!

OF DOWNLOAD ONZE APP IN DE APPSTORE / PLAYSTORE