Maandbrief

Naast de directe mondelinge contacten met de leerkracht en directie, wordt door ons maandelijks een “Maandbrief” verzorgd. Daarin staan naast een overzichtelijke kalender voor elke groep alle groepsactiviteiten vermeld. Indien er speciale gelegenheden zijn, wordt u daar ook schriftelijk van op de hoogte gebracht, en/of via de link nieuwsbrief.

Maandbrief  “onderwijs op afstand”

*In verband met het Coronavirus plaatsen we nu regelmatig een nieuwsbrief op onze website. Je kunt deze hier vinden.

MAANDBRIEF juli 2020

WWW.DE-SPRANKEL.NL
Op onze fleurige website www.de-sprankel.nl staat altijd de laatste versie van deze informatiebrief. Ook vindt u hierop de digitale versie van onze Schoolgids. Wat de site extra aantrekkelijk maakt, zijn de prachtige fotoboeken van Sprankelende activiteiten; zeer de moeite waard!

DE SPRANKEL OP FACEBOOK
Wist u, dat u ook als u zelf geen Facebook heeft, u onze Facebook pagina toch kunt bekijken. Nieuwsgierig geworden? (klik op de afbeelding voor koppeling naar de Facebook pagina) Neem gerust eens een kijkje en blijf zo op de hoogte van alle nieuwtjes en activiteiten.
Facebook-create

DIGITALE NIEUWSBRIEF
Als het goed is ontvangt u deze ook nieuwsbrief digitaal, via uw  e-mailadres.
Mocht u de nieuwsbrief niet ontvangen via de e-mail, dan graag een berichtje naar school  (info.desprankel@optimusonderwijs.nl).
We krijgen regelmatig meldingen dat de mailbox vol is; wilt u dit in de gaten houden?
Op onze site www.de-sprankel.nl kunt u altijd de meest actuele informatiebrief nalezen.

NIEUWS UIT HET TEAMMet ingang van 1 juli zijn er een aantal versoepelingen in de coronamaatregelen. In overleg hebben de besturen Invitare en Optimus besloten om de huidige afspraken tot de zomervakantie te handhaven en met ingang van het nieuwe schooljaar de versoepelingen door te voeren.

Veranderingen afspraken start schooljaar na huidige versoepelingen:
−  Schooltijden van 08.30 tot 14.00 uur;
−  Speeltijden gezamenlijk van 10.00 tot 10.15 en van 12.00 tot 12.15;
−  Ouders mogen op de speelplaats (afspraak van 1,5 meter geldt!)
−  Ouders mogen voor gesprekken en afspraken binnen het schoolgebouw;
−  Ouders kunnen hun kind niet naar binnen brengen bij de start van de             dag. De 1,5 meter afspraak is hier niet te handhaven;
−  Gym mag weer in de sporthal.

Afspraken die blijven bij de start van het schooljaar:
−  Tussen leerlingen hoeft geen 1,5 meter afstand bewaard te worden;
−  Tussen leerlingen en leerkracht hoeft geen 1,5 meter afstand bewaard te worden;
−  Tussen personeelsleden moet 1,5 meter afstand bewaard worden;
−  Tussen ouders en teamleden moet 1,5 meter afstand bewaard worden;
−  Tussen ouders onderling moet 1,5 meter afstand bewaard worden;
−  Leerkrachten en leerlingen met coronagerelateerde klachten (verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, moeilijk ademen, koorts) blijven thuis. Je mag pas weer naar buiten als je 24 uur klachten vrij bent of een negatieve corona-testuitslag aanwezig is;
−  Leerlingen die met klachten op school zijn, worden door ouders opgehaald;
−  De extra hygiëne-afspraken blijven bestaan.

Gymtijden: maandag 12.30 tot 14.00 uur leerjaar 5 en 6
                 dinsdag 12.30 tot 14.00 uur leerjaar 3 en 4
                 vrijdag 12.30 tot 14.0 0uur leerjaar 7 en 8

Dit schooljaar hebben we ons georiënteerd op een nieuwe rekenmethode. De keuze is gevallen op de methode ‘Getal en ruimte junior’. In het nieuwe schooljaar gaan de groepen 3 t/m 6 hier mee starten. De groepen 7 en 8 blijven nog werken met de huidige rekenmethode ‘Wereld in Getallen’.

De nieuwe mediatoren hebben hun mediatortraining afgerond. Woensdag 1 juli is de diploma-uitreiking en gaan ze zich voorstellen in de groepen. In het nieuwe schooljaar zullen ze samen met de eerder opgeleide mediatoren tijdens de pauze-tijden samen met alle kinderen ervoor zorgen dat De Sprankel een fijne plek blijft om te leren en te spelen.

 • VAKANTIES EN STUDIEDAGEN2020-2021 Herfstvakantie: 19 t/m 23 oktober 2020
  Kerstvakantie: 21 december 2020 t/m 1 januari 2021
  Voorjaarsvakantie: 15 t/m 19 februari 2021
  Meivakantie: 3 t/m 14 mei 2021
  Vrije dagen: 5 april, 27 april, 24 mei
  Studiedagen: 16 september, 22 januari, 26 februari, 1 maart, 26 april, 11 juni, 14 juni

Feest! Donderdag 9 juli!Wat hebben we een bijzonder jaar achter de rug!
Om dit jaar op een leuke manier af te sluiten, hebben we op de laatste schooldag (donderdag 9 juli) een feestprogramma.
Wat we gaan doen blijft nog een verrassing. De kinderen nemen die dag fruit/lunch/drinken mee naar school. Bij droog weer kunnen de ouders van groep 1 t/m 4 van 12.00 tot 12.30 uur komen kijken (buiten het hek, met 1,5 meter afstand) en van groep 5 t/m 8 van 12.45 tot 13.45 uur (buiten het hek, met 1,5 meter afstand).

Nieuws uit de MR klein afscheidOm maar eens met de conclusie te beginnen: meld je aan voor de MR, da’s leuk en jouw mening telt!

De afgelopen zes jaar heb ik als ouder deel mogen nemen in de medezeggenschapsraad van De Sprankel. Inmiddels heb ik mijn laatste vergadering achter de rug en maak ik van deze gelegenheid gebruik om een korte terugblik te delen met iedereen die dit wil lezen.
De MR, ik wist niet precies wat het was, maar ik wilde wat voor de school doen en dus meldde ik me aan. Meedenken, meepraten, mijn mening en zorgen uiten. Niet iets waar ik dagelijks mee bezig ben en zeker niet iets waarvan ik vind dat juist ik gehoord moet worden. Maar het gaat wel om het onderwijs en de ontwikkeling van onze kinderen, wel iets wat ik belangrijk vind.

Al snel kwamen we voor de keuze om de schooltijden anders in te richten. Wat gaan we doen, op dezelfde voet door of naar een vijf-gelijke-dagen model? Of een andere invulling? Ouderbetrokkenheid was erg belangrijk bij dit besluit, goede voorlichting ook. We hebben experts uitgenodigd, enquêtes uitgezet en vooral veel vergaderd over de voor- en nadelen en alle mogelijke gevolgen voor alle betrokkenen. Dit ei was niet zomaar gelegd, maar er is hard gewerkt om de situatie te krijgen die we nu hebben. Dat geldt ook voor de verhuizing naar het nieuwe gebouw, de inrichting van de verkeerssituatie rondom de oude locatie en de nieuwe locatie, het aannemen van een nieuwe directeur en teamleden, het samengaan in een integraal kindcentrum en een goede invoering van Passend Onderwijs. Grote onderwerpen die de afgelopen jaren hebben gespeeld en wellicht bieden de komende jaren weer nieuwe uitdagingen.

Maar waar ik echt trots op ben, is de ontwikkeling die De Sprankel als school heeft doorgemaakt. De kwaliteit van het onderwijs is aantoonbaar verbeterd, terwijl we in eerste instantie sowieso al voor De Sprankel hadden gekozen. Het team heeft de afgelopen jaren keuzes gemaakt om de inhoud van het onderwijs onder de loep te nemen en te verbeteren. Ook de manier waarop het onderwijs aangeboden wordt hoort bij deze ontwikkeling. Het Werkconcept Critical Skills, De vreedzame School, de keuze voor methodes en de opleidingen en scholing die het team heeft gevolgd. Allemaal acties die ook de MR passeren en waar wij dus over mee mogen denken en praten.

Samen de boel op scherp zetten en uiteindelijk zien dat onze kinderen er baat bij hebben, dat is waar ik het voor gedaan heb. Als lid van de MR heb je dus wel degelijk een stem, maar ik wil vooral mijn waardering naar het team van De Sprankel laten uitgaan. Het team moet het uiteindelijk allemaal uitvoeren. Er wordt ontzettend hard gewerkt om onze kinderen verder te brengen, en dat met zoveel passie, niets dan respect! Wij gaan nog één jaar genieten van de groei van onze dochter op De Sprankel. Hopelijk neemt iemand van jullie het stokje over om in de MR deel te nemen om op die manier met het team van De Sprankel alle goede dingen door te zetten.

Wellicht tot ziens, Jurgen van den Broek

Biblioplus!
Onze school doet mee aan het vakantieleesproject van BiblioPlus:

‘Duik met een boek de zomer in’
De zomervakantie, tijd van zon, ontspanning en zeeën van vrije
tijd. Misschien wel tijd om eens lekker te lezen. Het leesprogramma Duik met een boek de zomer in! maakt het lezen tijdens de vakantie extra leuk. Het project heeft als doel dat kinderen tijdens de zomervakantieperiode blijven lezen. Dat houdt het leesniveau, waar de leerlingen tijdens het schooljaar hard aan werken, op peil. Daarom is het belangrijk dat uw zoon of dochter blijft lezen.
Vóór de vakantie… krijgt uw zoon of dochter op school een vakantieboekje. Hierin staan spelletjes, puzzels, een leesbingo en kan uw kind bijhouden welke boeken het in de zomervakantie heeft gelezen. Kinderen van groep 1 en 2 kunnen ook meedoen, zij kunnen voorgelezen worden.

Tijdens de vakantie… leest uw zoon of dochter leuke boeken. In de (school)bibliotheek is een ruime keuze aanwezig. De medewerkers helpen graag om een leuk boek te vinden. Voor het terugbrengen van het boek schrijft uw kind op blz. 13 en 14 in het vakantieboekje wat hij of zij van het boek vindt.

Wat kunt u doen? Het is van groot belang dat u het lezen thuis stimuleert. U kunt samen praten over het verhaal van het boek en vragen wat uw kind leuk, spannend, mooi of moeilijk vindt.
Samen lezen stimuleert en u kunt ook af en toe een stukje voorlezen.
“Duik met een boek de zomer in” is beslist geen wedstrijd. Het gaat erom dat uw kind met plezier gelezen heeft.

Na de zomervakantie…Laat uw kind aan de leerkracht zien hoeveel boeken uw kind in de vakantie heeft gelezen. Hiervoor neemt uw kind het uitknipvel op blz 13 in het vakantieboekje mee naar school.

We wensen u een fijne zomervakantie en veel leesplezier.

Het lidmaatschap van de bibliotheek is tot 18 jaar gratis.

1 juli 2020
We zien jullie graag terug op maandag 24 augustus 2020 Rianda School
Directeur De Sprankel

NIEUWS

 • GEPLAATST OP 1 JULIDe VakantieBieb is open

  De VakantieBieb is hét zomercadeautje van de Bibliotheek: een gratis app vol e-books en luisterboeken […]

  Lees meer...
 • GEPLAATST OP 12 MEIKindernieuwsbrief:

  WE MOGEN WEER NAAR SCHOOL! Hallo ‘Sprankel’kinderen, we zijn weer gestart. Wat zijn de juffen […]

  Lees meer...
 • GEPLAATST OP 3 APRILNoor en het Coronavirus

  Een verhaal over Noor. Een verhaal waar de moeder van Noor verteld over het Corona […]

  Lees meer...

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Wilt u onze nieuwsbrief digitaal ontvangen? Geef dan hieronder uw e-mailadres op.

Basisschool de Sprankel

Gasthuishoeve 1
5361 HT Grave

T: 0486 47 20 77
E: info.desprankel@optimusonderwijs.nl

Basisschool de Sprankel

Gasthuishoeve 1
5361 HT Grave
BEL Basisschool de Sprankel MAIL Basisschool de Sprankel

VOLG Basisschool de Sprankel OOK OP SOCIAL MEDIA!

OF DOWNLOAD ONZE APP IN DE APPSTORE / PLAYSTORE