Maandbrief

Naast de directe mondelinge contacten met de leerkracht en directie, wordt door ons maandelijks een “Maandbrief” verzorgd. Daarin staan naast een overzichtelijke kalender voor elke groep alle groepsactiviteiten vermeld. Indien er speciale gelegenheden zijn, wordt u daar ook schriftelijk van op de hoogte gebracht, en/of via de link nieuwsbrief.

MAANDBRIEF JULI 2021

WWW.DE-SPRANKEL.NL
Op onze fleurige website www.de-sprankel.nl staat altijd de laatste versie van deze informatiebrief. Ook vindt u hierop de digitale versie van onze Schoolgids.

DE SPRANKEL OP FACEBOOK
De Sprankel is ook op Facebook te vinden. Alle nieuwtjes, activiteiten of “zomaar” berichtjes vinden jullie op de Facebook pagina van De Sprankel. Erg leuk om elke dag even te kijken.
We hebben al enorm veel volgers. Wil jij ook op de hoogte blijven en ons volgen? Dat kan. Klik hier onder op de banner om naar de pagina te gaan.

 NIEUWS UIT HET TEAM*Deze week is juf Maria voor het laatst in groep 3 aanwezig. Zij heeft haar re-integratietraject afgerond. Na de vakantie blijft ze één dag in de week als NPO-ondersteuner bij ons aan het werk in de onderbouw.
• Juf Suzan heeft haar LIO-stage met goed gevolg afgerond. Ze is geslaagd voor het PABO-deel van haar opleiding. Daarnaast studeerde ze ook aan de Radboud Universiteit Pedagogische Wetenschappen. Dit deel van haar opleiding is bijna afgerond. Op dinsdag 6 juli neemt ze afscheid van groep 7
• Groep 1 t/m 4 en groep 5 t/m 7 hebben genoten van de alternatieve activiteiten op de samenwerkdag en het schoolreisje. Voor de lunch zijn ze verrast met een echte frietkar! Wat hebben de kinderen zitten smullen. Om jullie iets van het gevoel van de kinderen te vertellen wil ik u deze zin, die we meerdere keren gehoord hebben, niet onthouden: ‘Jee….dit is de beste dag uit mijn leven!!!’
• In september was juf Wilma 40 jaar werkzaam in het onderwijs. Op woensdag 14 juli viert ze dit samen met de kinderen uit haar groep tijdens een dagje uit. We wensen haar en de kinderen van groep 4 een geweldige dag!
• Komende weken zijn de laatste werkweken voor juf Monique. Op vrijdag 16 juli is haar laatste werkdag na 42 jaar werkzaam te zijn geweest in het onderwijs! We wensen haar fijne laatste weken en daarna genieten van haar welverdiende vrije tijd.
• Op woensdagavond 14 juli is de afscheidsavond van groep 8. Ze zullen hun musical twee keer opvoeren (ivm corona-maatregelen) en na afloop, onder genot van een drankje, afscheid nemen. Op donderdag zullen we hen op een ludieke manier ‘uitzwaaien’.
• Afspraken rondom corona:
– Ouders mogen weer op de speelplaats. Hou hierbij wel de 1,5 meter afstand van elkaar en de leerkracht in acht!
– De schooltijden van Hartenaas en De Sprankel zullen tot de zomervakantie verschillend blijven.
– Ouders mogen op afspraak/uitnodiging in het gebouw. De corona-check zal wel plaats vinden. Een mondkapje is niet nodig.
– We handhaven onze speeltijden met de eigen groep tot de zomervakantie. Het aanpassen van tijden vraagt om wijziging in lesroosters. Voor deze twee weken kiezen we daar niet voor.
– De ‘bubbels’ van eigen groepen worden niet vast gehouden als we schoolactiviteiten hebben.
– Het ‘snottebellenbeleid’ is door de PO-raad gehandhaafd. Bij snotneuzen, hoesten, koorts geldt testen of na 24 uur klachtenvrij weer naar school. Let op: een zelftest is niet geldig! Het dient een test bij de GGD te zijn.
– De quarantaine-regels bij een positieve test in de groep zijn versoepeld. Na een positieve test bij een leerling of medewerker, wordt door de GGD aangegeven welke quarantainemaatregelen we moeten nemen.
• Gymtijden 21-22 maandag 12.30 tot 14.00 uur leerjaar 3 en 4 dinsdag 12.30 tot 14.00 uur leerjaar 5 en 6 vrijdag 12.30 tot 14.00 uur leerjaar 7 en 8
• We zijn volop aan de slag om de inzet van NPO-middelen en ons jaarplan op elkaar af te stemmen. In de nieuwsbrief van augustus zullen we u hier verder over informeren.

EVEN VOORSTELLEN ONZE NIEUWE COLLEGA’S Hallo allemaal, Mijn naam is Anoek van den Elzen, ik ben 32 jaar oud en woon in Zeeland samen met mijn vriend. In mijn vrije tijd lees ik graag een boek, ga ik tennissen of wandelen en houd ik ervan om lekker te koken.
De afgelopen jaren heb ik met veel plezier lesgegeven aan de bovenbouw op basisschool Oventje.
Aankomend schooljaar ga ik samen met meneer René aan de slag in groep 7. Ik kijk ernaar uit om de groep te leren kennen op 13 juli en om volgend jaar samen met jullie op de Sprankel te gaan werken. Voor nu alvast een hele fijne zomervakantie allemaal.

Mijn naam is René van den Acker. Ik ben 42 jaar en woon in Wijchen. Ik ben getrouwd met Renée en heb 2 kinderen, een dochter van 8 jaar en een zoon van 5 jaar. Vanaf komend schooljaar ga ik het team van basisschool De Sprankel versterken.
Mijn hobby’s zijn voetballen, lezen, fietsen en wandelen. Daarnaast vind ik het heerlijk om te reizen en nieuwe ervaringen op te doen. Voordat ik leerkracht werd was ik werkzaam in het bankwezen. Hier heb ik diverse functies bekleed.
Op een gegeven moment kwam ik in aanraking met het vak van leerkracht en was ik meteen enthousiast. Vanaf dat moment wilde ik graag leerkracht worden. Ik heb mezelf toen om laten scholen.
Ik ben enkele jaren leerkracht geweest in de bovenbouw van basisschool ’t Stekske in Langenboom. Vanaf komende schooljaar ga ik dus de overstap maken naar basisschool De Sprankel. Ik heb hier heel veel zin in. Mijn werkdagen zijn van maandag tot en met donderdag. Mochten er vragen zijn dan hoor ik dit graag.

VAKANTIES EN STUDIEDAGEN 2021-2022 Herfstvakantie: 25 t/m 29 oktober 2021
Kerstvakantie: 27 december 2021 t/m 7 januari 2022
Voorjaarsvakantie: 28 februari t/m 4 maart 2022
Meivakantie: 25 april t/m 6 mei 2022
Vrije dagen: 18 april 2022,
26-27 mei 2022,
6 juni 2022

Studiedagen: 27 september,
14 oktober,
24 november middag,
21 februari,
22 maart,
15 april,
7 juni,
22 juni.

Afwijkende schooltijden: 6 december start schooldag 10.15 uur,
24 december 12.00 uur uit,
15 juli 12.00 uur uit.

OPROEP HULPOUDERS BIBLIOTHEEK In het nieuwe schooljaar hopen we weer te kunnen starten met het uitlenen van boeken voor school en thuis. We zijn dan ook op zoek naar hulpouders.
Welke ouder/opa/oma zou een uurtje in de week tijd hebben om in de schoolbibliotheek te helpen met boeken innemen en uitlenen?
Als er meerdere hulpouders zijn kunnen we met een wisselrooster werken. Dan zou u niet elke week maar een aantal keren in de maand aan de beurt zijn! Vele handen, maken licht werk. U kunt zich aanmelden bij Rianda School, directeur bs De Sprankel: r.school@optimusonderwijs.nl

NIEUWS UIT DE OR Nog een paar weekjes en dan is het schooljaar alweer voorbij. Vanuit de OR kijken we tevreden terug op het afgelopen jaar. Ondanks alle corona maatregelen en de lockdown hebben we samen met het team van de school gekeken naar wat er wel mogelijk was. Zo hebben we toch het Sinterklaasfeest kunnen vieren, is er een gezellig samenzijn geweest voor de kinderen met Kerst, hebben we toch kunnen dansen en hossen tijdens een alternatief carnaval en is er gesport tijdens de Koningsspelen!
Onze dank gaat uit naar het Team van de Sprankel dat naast alle uitdagingen die zij kregen met onderwijs op afstand en alle coronaregels, zich meer als anders heeft ingezet voor de activiteiten. Omdat hulp van ouders niet mogelijk was hebben zij dit opgepakt. Dank daarvoor!

Zo aan het einde van het schooljaar zijn wij als OR nog enorm verrast door een fantastische donatie die wij hebben mogen ontvangen van de clubkasactie van Lvcnet. Dankzij onze oud penningmeester Tom Peperkamp hebben wij dit mooie bedrag mogen ontvangen. Tom, nogmaals dank hiervoor!
Tijdens de Algemene Leden vergadering in het nieuwe schooljaar zullen wij met een voorstel komen hoe we dit bedrag gaan besteden. U als lid van deze vereniging zal daarbij uitgenodigd worden. Tijdens deze vergadering kan elk lid/ouder hier over meestemmen.
Tot slot, wensen wij iedereen alvast een fijne zomervakantie! Tot in het nieuwe schooljaar.

INFORMATIE UIT DE MR Zoals u in een voorgaande nieuwsbrief hebt kunnen lezen, waren wij op zoek naar een nieuw lid om ons te versterken. We hebben 1 aanmelding gekregen en zij stelt zich hieronder aan jullie voor.
Mijn naam is Oda van Deursen en ik neem vanaf volgend schooljaar plaats in de MR van de Sprankel. Ik ben de moeder van Sid (groep 8), Rosalie (groep 6) en Raf (groep 4) en ik ben samen met mijn man en de kinderen afgelopen oktober vanuit Velden (bij Venlo) naar Grave verhuisd.
Ik vind het leuk om jullie te mogen vertegenwoordigen in de MR. Spreek me dus gerust aan als je vragen hebt of als je graag iets op de agenda van de MR vergadering wil zien.
Graag tot ziens, Groetjes, Oda

DUIK MET EEN BOEK DE ZOMER IN! Om het leesniveau van uw kind vast te houden in de zomervakantie is blijven lezen in deze weken heel belangrijk. Onze school doet mee aan het vakantieleesproject van BiblioPlus: ‘Duik met een boek de zomer in’
De zomervakantie, tijd van zon, ontspanning en zeeën van vrije tijd. Misschien wel tijd om eens lekker te lezen.
Het leesprogramma Duik met een boek de zomer in! maakt het lezen tijdens de vakantie extra leuk. Het project heeft als doel dat kinderen tijdens de zomervakantieperiode blijven lezen.
Dat houdt het leesniveau, waar de leerlingen tijdens het schooljaar hard aan werken, op peil. Daarom is het belangrijk dat uw zoon of dochter blijft lezen.

Vóór de vakantie… krijgt uw zoon of dochter op school een vakantieboekje. Hierin staan spelletjes, puzzels, een leesbingo en kan uw kind bijhouden welke boeken het in de zomervakantie heeft gelezen. Kinderen van groep 1 en 2 kunnen ook meedoen, zij kunnen voorgelezen worden.
Tijdens de vakantie… leest uw zoon of dochter leuke boeken. In de (school)bibliotheek is een ruime keuze aanwezig.
De medewerkers helpen graag om een leuk boek te vinden. Voor het terugbrengen van het boek schrijft uw kind op blz. 13 en 14 in het vakantieboekje wat hij of zij van het boek vindt.

Wat kunt u doen? Het is van groot belang dat u het lezen thuis stimuleert. U kunt samen praten over het verhaal van het boek en vragen wat uw kind leuk, spannend, mooi of moeilijk vindt. Samen lezen stimuleert en u kunt ook af en toe een stukje voorlezen. ‘Duik met een boek de zomer in’ is beslist geen wedstrijd.
Het gaat erom dat uw kind met plezier gelezen heeft. Na de zomervakantie… Laat uw kind aan de leerkracht zien hoeveel boeken uw kind in de vakantie heeft gelezen.
Hiervoor neemt uw kind het uitknipvel op blz 13 in het vakantieboekje mee naar school. We wensen u een fijne zomervakantie en veel leesplezier.

Het lidmaatschap van de bibliotheek is tot 18 jaar gratis.

We zien jullie graag terug op maandag 30 augustus 2021
3 juli 2021
Rianda School
Directeur De Sprankel

NIEUWS

 • GEPLAATST OP 15 JULIMuzikale afsluiting

  Het schooljaar 20-21 zit er bijna op. Een enerverend jaar waar we met elkaar (leerlingen, […]

  Lees meer...
 • GEPLAATST OP 5 JULI“de Beste dag uit mijn Leven”

  Groep 1t/m 4 en groep 5 t/m 7 hebben genoten van de alternatieve activiteiten op […]

  Lees meer...
 • GEPLAATST OP 25 JUNIAllemaal beestjes….

  …allemaal beestjes, zoveel beestjes, om me heen….zittend op de picnic mat, naast een volle mand. […]

  Lees meer...

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Wilt u onze nieuwsbrief digitaal ontvangen? Geef dan hieronder uw e-mailadres op.

Basisschool de Sprankel

Gasthuishoeve 1
5361 HT Grave

T: 0486 47 20 77
E: info.desprankel@optimusonderwijs.nl

Basisschool de Sprankel

Gasthuishoeve 1
5361 HT Grave
BEL Basisschool de Sprankel MAIL Basisschool de Sprankel

VOLG Basisschool de Sprankel OOK OP SOCIAL MEDIA!

OF DOWNLOAD ONZE APP IN DE APPSTORE / PLAYSTORE