Maandbrief

Naast de directe mondelinge contacten met de leerkracht en directie, wordt door ons maandelijks een “Maandbrief” verzorgd. Daarin staan naast een overzichtelijke kalender voor elke groep alle groepsactiviteiten vermeld. Indien er speciale gelegenheden zijn, wordt u daar ook schriftelijk van op de hoogte gebracht, en/of via de link nieuwsbrief.

MAANDBRIEF  JANUARI  2022

WWW.DE-SPRANKEL.NL
Op onze fleurige website www.de-sprankel.nl staat altijd de laatste versie van deze informatiebrief. Ook vindt u hierop de digitale versie van onze Schoolgids.

DE SPRANKEL OP FACEBOOK
De Sprankel is ook op Facebook te vinden. Alle nieuwtjes, activiteiten of “zomaar” berichtjes vinden jullie op de Facebook pagina van De Sprankel. Erg leuk om elke dag even te kijken.
We hebben al enorm veel volgers. Wil jij ook op de hoogte blijven en ons volgen? Dat kan. Klik hier onder op de banner om naar de pagina te gaan.

NIEUWS UIT HET TEAM*Juf Anoek (groep 7) is op 10 december bevallen van een dochter: Joy. Van harte gefeliciteerd Mitch en Anoek!
*We hebben afscheid genomen van meneer René (groep 7). Hij heeft een andere werkplek binnen Optimus. In de afgelopen maanden is de leerkrachtbezetting van groep 7 met meerdere vervangers geweest. Van de kerstvakantie tot het einde van het verlof van Anoek is meneer Roy op ma t/m do en Juf Tamara op vrijdag.
•Het verlof van Anoek op maandag in groep 8 zal vanaf de kerstvakantie ingevuld worden door Suzanne Peters. Zij is een ‘oude bekende’ van onze school en heeft al meerdere langdurige vervangingen bij ons gedaan.
•Juf Carien is sinds de herfstvakantie afwezig. Na de kerstvakantie gaat ze starten met re-integreren in groep 1/2a.
•Eerder deze maand hebben de ouders van de leerlingen uit groep 6-7-8 informatie gehad over de mogelijkheid op school een typecursus te volgen. Deze zal bij voldoende deelname starten op maandag 7 maart. Tijd van 14.15 tot 15.15 uur. Inschrijven kan tot 1 februari. Inschrijven is een fluitje van een cent. 
1. Meld jouw zoon/dochter aan via https://www.typetuin.nl. Klik rechts bovenaan op “aanmelden”.
2. Kies voor “klassikaal” en vul bij ”vind locatie in de buurt” de postcode van de leslocatie in.
3. De cursus van jouw keuze verschijnt rechts naast het kaartje.
4. Bij inschrijving graag gebruik maken van de verstrekte promotiecode (02Grave-deSprankelV22). Hiermee schrijf je bij de Typetuin in voor 0 euro. Facturatie verloopt via school.
5. Klik op “schrijf in voor deze cursus”.
6. Rond de inschrijving verder af.
•De voorleeskampioen van onze school is: Norah Smeetsuit groep 7/8.
Zij zal de eer van onze school gaan verdedigen bij de Graafse Voorleeswedstrijd.
We wensen haar heel veel succes!

AFNAME CITO TOETSEN ALLE KINDERENvan gr. 2 t/m 8
De laatste weken van januari en de eerste week van februari staan op school in het teken van de afname van de CITO toetsen voor het leerlingvolgsysteem. Door het afnemen van deze toetsen krijgen wij een goed beeld van de “groei” van de kinderen op het gebied van rekenen, spelling, lezen en begrijpend lezen. Bij de leerlingen van groep 2 worden de toetsen Taal voor Kleuters en Rekenen voor Kleuters afgenomen.Deze periode is een meetmoment voor school om de ontwikkeling van individuele leerlingen, de groep en als laatste fase de school in beeld te krijgen.

Blink!SCHOOLTHEMA: Een eigen plek
Van de kerstvakantie tot de carnavalsvakantie werken en leren we rondom het thema: een eigen plek.
De opening van het thema is op dinsdag 11 januari.

Groep 1/2:Wonen, een huis vol dozen. In de komende periode werken we in de groep met het anker Wonen van Schatkist.
Pompom wil namelijk ergens anders wonen. We onderzoeken hoe het droomhuis van Pompom er uitziet. Daarvoor bekijken we eerst hoe we zelf wonen en. hoe een huis er van binnen uitziet.
Wat is er in de verschillende kamers te doen en te zien?
Is er een verdieping of een zolder?We kijken ook naar de buitenkant van huizen. Wat is hetzelfde en wat is anders bij verschillende soorten huizen?Pompom ontdekt dat hij het liefste in de buurt wil wonen en verhuist in de klas naar een andere plek. Wat komt er allemaal bij kijken als je verhuist?Hoe voel je je snel op je gemak?

Groep 3/4:Bouwen maar.In dit thema maken de kinderen kennis met de verschillende stadia die doorlopen worden bij het bouwen van een huis. Een huis staat er niet zomaar. Voordat er met de bouw wordt gestart is er al heel wat denkwerk en planning verricht. De architect heeft een tekening en een bouwplan gemaakt. Er is overleg geweest met de aannemer en de bouwers. De kinderen ontdekken dat de groep ‘bouwers’ bestaat uit mensen met uiteenlopende beroepen waaronder timmermannen, metselaars, voegers, loodgieters, dakdekkers, schilders en glaszetters. Al deze mensen werken samen aan de realisatie van een huis. Daarnaast zien de kinderen in welke volgorde de bouw plaatsvindt, vanfundering tot dak. Het beeldmateriaal dat in dit thema is verwerkt biedt de kinderen een weidse blik op de diversiteit aan bouwstijlen en architectuur en prikkelt daarmee de fantasie en de verbeelding. Op huizengebied is veel meer mogelijk dan vier rechtemuren en een schuin dak.

Groep 5/6:Stadsmakers.Binnen het thema Stadsmakers ontwerpen en maken de kinderen hun eigen stad van de toekomst. Deze stad moet aan een aantal eisen voldoen en zal aan het einde van het thema gepresenteerd worden. Door de combinatie van de vier onderzoekslessen en het eigen onderzoek vormen de kinderen zich een breed beeld van de stad met alles wat daarbij hoort, zoals het ontstaan van steden, de verschillen tussen een stad en een dorp, voorzieningen in een stad, de metropool, vervoer in een stad en verkeer van de toekomst.


Groep 7/8:Altijd onderweg.Binnen het thema Altijd onderweg kiezen en onderzoeken de kinderen hun favoriete emigratieland. Dit emigratieland moet op een aantal aspecten worden onderzocht en zal aan het einde van het thema gepresenteerd worden. Door de combinatie van de vier onderzoekslessen en het eigen onderzoek vormen de kinderen zich een breed beeld van emigratie met alles wat daarbij hoort, zoals emigratie in vroegere tijden, migratie van planten en dieren, redenen om te emigreren, de eigen familiegeschiedenis, de ontvangst in een nieuw land, de verschillen tussen culturen en de kennis die je moet opdoen om in het andere land te integreren.

NIEUWS UIT DE LEERLINGENRAADIn de afgelopen weken heeft de leerlingenraad alle groepen bezocht om de inzet van de gift van de OR te bespreken. Alle kinderen hebben hun stem uit kunnen brengen en eigen ideeën toe kunnen voegen.Op woensdag 12 januari is de volgende vergadering van de leerlingenraad.Wij zijn benieuwd wat het voorstel vanuit de kinderen naar de Ouderraad gaat worden.

NIEUWS UIT DE OUDERRAADDe helft van het schooljaar is bijna verstreken. Een aantal activiteiten zijn al geweest: De Sprankeldag, Sint en de Kerstviering. We kunnen terug kijken op geslaagde feesten voor onze kinderen. Dit alles wordt betaald vanuit de ouderbijdrage. In principe is deze ouderbijdrage een vrijwillige bijdrage. Indien ouders deze betaling niet kunnen/willen doen, nemen alle kinderen toch deel aan deze activiteiten. U zult begrijpen dat als de inkomsten van de ouderbijdrage lager zijn dan begroot niet alle activiteiten, op de wijze zoals we gewend zijn of gedacht hadden, door kunnen gaan. De ouderraad zal dan genoodzaakt zijn een keuze te maken.
Mocht u de betaling wel willen/kunnen voldoen, maar bent u het vergeten, dan kan dat nog steeds: U kunt het bedrag van €27,50 per kind overmaken op
IBAN NL67RABO0117106658 t.n.v. Oudervereniging De Sprankel.
Vergeet dan niet duidelijk de naam van uw kind te vermelden!
Weet u niet zeker meer of de betaling gedaan is, of kunt u niet zien of de automatische incasso voor al uw kinderen gelukt is, neem dan contact op met de penningmeester van de ouderraad: penningmeesterordesprankel@gmail.com.

TALENTENMIDDAGENOp woensdag 19 en 26 januari zijn van 12.30 tot 13.45 uur de eerste talentenmiddagen van dit schooljaar. We vinden het belangrijk dat leerlingen, naast de cognitieve ontwikkeling (rekenen, taal en lezen), ook ontdekken wat ze leuk vinden, waar ze goed in zijn in hun persoonlijke ontwikkelen.We hebben weer een aantal leuke en bijzondere workshops kunnen organiseren.

HULP GEZOCHT!!Ieder seizoen of jaarfeest wordt de school in sfeer versierd. Het groepje ouders dat deze taak op zich heeft genomen bestaat op dit moment nog uit 2 ouders. We zijn op zoek naar ouders die het leuk vinden om hierbij aan te sluiten!
Vele handen maken licht werk.
Tijd om te overleggen hoe het versieren eruit gaat zien en het moment van versieren is in onderling overleg!
Wilt u meer informatie of wiltu graag een handje helpen? Mail dan naar r.school@optimusonderwijs.nl of vraag aan Frank Stoffer (vader van Yuri en Bram).

Fijne Feestdagen en een Sprankelend 2022!
Team basisschool De Sprankel.
24december 2021

  

 

   

 

 

NIEUWS

 • GEPLAATST OP 10 JANUARIeen Eigen Plek

  BLINK! Thema :Een eigen plek. Van de kerstvakantie tot de carnavalsvakantie werken en leren we rondom […]

  Lees meer...
 • GEPLAATST OP 9 JANUARIeen Sprankelend 2022

  Het team van basisschool De Sprankel wenst iedereen een Sprankelend 2022.

  Lees meer...
 • GEPLAATST OP 24 DECEMBERFijne Kerstdagen

  Als ergens geluk voor het oprapen lag zouden we daarheen gaan, iedere dag Handen vol […]

  Lees meer...

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Wilt u onze nieuwsbrief digitaal ontvangen? Geef dan hieronder uw e-mailadres op.

Basisschool de Sprankel

Gasthuishoeve 1
5361 HT Grave

T: 0486 47 20 77
E: info.desprankel@optimusonderwijs.nl

Basisschool de Sprankel

Gasthuishoeve 1
5361 HT Grave
BEL Basisschool de Sprankel MAIL Basisschool de Sprankel

VOLG Basisschool de Sprankel OOK OP SOCIAL MEDIA!

OF DOWNLOAD ONZE APP IN DE APPSTORE / PLAYSTORE