Maandbrief

Naast de directe mondelinge contacten met de leerkracht en directie, wordt door ons maandelijks een “Maandbrief” verzorgd. Daarin staan naast een overzichtelijke kalender voor elke groep alle groepsactiviteiten vermeld. Indien er speciale gelegenheden zijn, wordt u daar ook schriftelijk van op de hoogte gebracht, en/of via de link nieuwsbrief.

Maandbrief december 2018

WWW.DE-SPRANKEL.NL
Op onze fleurige website www.de-sprankel.nl staat altijd de laatste versie van deze informatiebrief. Ook vindt u hierop de digitale versie van onze Schoolgids. Wat de site extra aantrekkelijk maakt, zijn de prachtige fotoboeken van Sprankelende activiteiten; zeer de moeite waard!

DE SPRANKEL OP FACEBOOK
Wist u, dat u ook als u zelf geen Facebook heeft, u onze Facebook pagina toch kunt bekijken. Nieuwsgierig geworden? (klik op de afbeelding voor koppeling naar de Facebook pagina) Neem gerust eens een kijkje en blijf zo op de hoogte van alle nieuwtjes en activiteiten.
Facebook-create

 

 

 

DIGITALE NIEUWSBRIEF
Als het goed is ontvangt u deze ook nieuwsbrief digitaal, via uw  e-mailadres.
Mocht u de nieuwsbrief niet ontvangen via de e-mail, dan graag een berichtje naar school  (info.desprankel@optimusonderwijs.nl).
We krijgen regelmatig meldingen dat de mailbox vol is; wilt u dit in de gaten houden?
Op onze site www.de-sprankel.nl kunt u altijd de meest actuele informatiebrief nalezen.
Tevens vindt u hierop foto’s van leuke activiteiten, bijv. van de feestweek, opening Kinderboekenweek, excursies, etc.
Absoluut de moeite van het bekijken waard!

NIEUWS UIT HET TEAM.Op dinsdag 19 februari en vrijdag 22 februari hebben basisschool De Sprankel en basisschool Hartenaas open dagen voor ouders die zich willen oriënteren op een basisschool voor hun kind. Tijdens deze Open Dag krijgen ouders informatie over de wijze waarop de scholen hun onderwijs inrichten en kunnen de school ‘in bedrijf zien’ tijdens een rondleiding.
Wilt u een gesprek om specifieke informatie over school te krijgen of om specifieke vragen te stellen dan is het altijd mogelijk om een afspraak te maken.
*In januari organiseren we op De Sprankel een aantal inloopmomenten voor ouders tijdens lestijd. U kunt dan in de groep van uw kind mee kijken bij een taal- of leesactiviteit. Aansluitend wordt in de centrale hal door de groepsleerkracht uitgelegd waar we op school op letten bij het aanbieden van leesactiviteiten en krijgt u tips hoe u uw kind ook thuis hierin kunt ondersteunen. In de nieuwsbrief van januari krijgt u meer informatie over de tijdstippen dat deze inloop plaats zal vinden.
*Na vele gesprekken heeft juf Rita besloten om na 40 dienstjaren haar werkzaamheden op De Sprankel te gaan stoppen en te gaan genieten van haar prepensioen. Ze krijgt dan tijd voor zichzelf, haar kleinkinderen en kan zich oriënteren op een nieuwe levensfase.
Met ingang van 7 januari zal ze haar werkzaamheden af gaan bouwen. De taakinhoud zal dan het inwerken van de vervanging zijn en ondersteunende taken buiten de groep.
We zullen na enkele maanden op een passende wijze het 40-jarig jubileum en tevens het afscheid van juf Rita met kinderen en team vieren.

BEZOEK SINT NICOLAASVol verwachting kijken wij uit naar de komst van Sinterklaas en zijn pieten. We zullen ze op 5 december hartelijk verwelkomen. Onze school staat in het teken van de liefde… de twee verliefde pietjes gaan trouwen op het schoolplein en alle kinderen zijn uitgenodigd op de bruiloft!Afbeeldingsresultaat voor verliefde zwarte piet
De kinderen worden om half 9 in de klas verwacht en mogen hun jas aan laten. Daarna zullen ze op het schoolplein Sinterklaas en zijn pieten opwachten en getuigen zijn van de bruiloft.
Hierna start voor iedere groep het programma in de eigen klas. De kinderen van groep 1 t/m 5 brengen een bezoek aan Sinterklaas in de zaal en verrassen hem met een optreden. De kinderen van groep 6 t/m 8 hebben een mooie surprise voor elkaar gemaakt. Allemaal een hele fijne Sinterklaas toegewenst!

KERSTVIERINGOp donderdag 20 december gaan wij in de klas gezellig samen eten in kerstsfeer. De kinderen worden in kerst-outfit om 17.30 uur op de Sprankel verwacht en om 19.00 uur in de klas weer opgehaald.
Voor de ouders is er tussen 18.30 en 19.00 uur op de speelplaats een gezellig samen zijn, met heerlijke glühwein of koffie van de Ouderraad.
Deze dag hanteren wij verder de normale schooltijden.
Nadere informatie volgt.

VERKEERSVEILIGHEID RONDOM KC DE GRAAFFIets meer dan 3 maanden zijn we inmiddels de bewoners van KC de Graaff. Langzaam maar zeker weet een ieder zijn weg IN maar ook NAAR het gebouw op een veilige manier te vinden. Daar zijn wij blij om.
De weg naar het nieuwe gebouw blijft echter een heikel punt voor velen. Inmiddels heeft de gemeente Grave een aantal besluiten genomen op dit gebied, maar voordat deze allen uitgevoerd zijn is er heel wat water door de Maas gestroomd. Des te meer is het van belang dat we er samen voor zorgen dat onze kinderen zo veilig mogelijk naar school gaan!
Daar horen niet alleen verkeersaanpassingen bij, maar ook verantwoord en veilig gedrag van een ieder.
Daar willen en blijven we dan ook met klem een beroep op doen.
Wij vroegen u reeds eerder én vragen u nog steeds om rekening te houden met een aantal zaken:
Wanneer u met de auto komt:
U neemt de ingang van het VISIO terrein (tegenover de begraafplaats) en parkeert u auto in de daarvoor bestemde vakken VOOR de school. Wanneer daar géén plaats is, is er ook nog een semi verhard gedeelte (wanneer u de parkeerplaats weer afrijdt, meteen rechts).
Wanneer u lopend of met de fiets komt:
U gaat lopend (met de fiets aan de hand) door het inmiddels beroemde “geitenpaadje” op de hoek van de Jan Luijkenstraat / Van Steenhuijslaan.
Deze bereikt u bv. via de Estersveldlaan, de Kriegerstraat of Paringetweg.
Wat zien wij gebeuren?
Een grote groep ouders houdt zeer goed rekening met de zaken die hierboven beschreven staan. Helaas zijn er soms ook ouders die andere keuzes maken én dit betreuren wij, omdat hierdoor de veiligheid van onze kinderen en ouders in gevaar wordt gebracht.
Wij zien:
* Auto’s die niet geparkeerd worden in de daarvoor bestemde vakken. Auto’s worden geparkeerd op de stoep, dan wel in de berm op de weg naar het parkeerterrein toe.
* Auto’s die linksom het parkeerterrein oprijden. Er staat een verkeersbord dat aangeeft dat die uitrit niet aan die kant ingereden mag worden. Kinderen die de auto’s worden uitgezet op andere plekken dan onze Kiss & Ride plekken die te vinden zijn halverwege én aan het einde van de parkeerplaats (op de draaipunten). Hierdoor ontstaan opstoppingen op de parkeerplaats op onveilige plekken.
* Een toename van auto’s en hierdoor opstoppingen op de weg naar KC de Graaff toe. Hierdoor zien wij ook dat er meer auto’s worden geparkeerd in de Jan Luijkenstraat / Van Steenhuijslaan.
* Een afname van kinderen die per fiets, dan wel lopend naar school komen. Mogelijk is het herfst- en winterweer hier een oorzaak van. De druk op het aantal plaatsen op de parkeerplaats neemt hierdoor toe.
Wij zullen u, zolang het nodig is, blijven vragen er zelf ook voor te zorgen dat de veiligheid van onze kinderen gewaarborgd is en blijft. Wanneer we met z’n allen die veiligheid nastreven, gaat het vanzelf nog beter.
Wij vertrouwen op uw medewerking!

NIEUWS UIT DE PAROCHIEGezinskerstviering in de St.-Elisabethkerk.
Kerstavond 24 dec. 17.00u.
Deze viering is vooral op jonge kinderen gericht. Het is een Eucharistieviering.
We vieren de geboorte van Jezus. We luisteren naar het kerstverhaal en bidden en zingen samen.
De muziek verzorgt een kerstorkest van “Harmonie Stad Grave”
De kinderen worden actief bij de viering betrokken.

 

KERSTVAKANTIEDe kerstvakantie begint op vrijdag 21 december om 14.00 uur voor alle leerlingen.
Op maandag 7 januari verwachten wij alle kinderen weer uitgerust op school.

29 november 2018
Team basisschool De Sprankel

NIEUWS

 • GEPLAATST OP 31 OKTOBERSpeelplaatsactie

  De partners uit KC De Graaff zijn druk bezig met het aankleden van het schoolplein. […]

  Lees meer...
 • GEPLAATST OP 31 OKTOBERMadScience

  Binnenkort komt MadScience een wetenschap & techniek cursus verzorgen op De Sprankel, waar de kinderen […]

  Lees meer...
 • GEPLAATST OP 13 OKTOBERIKC geopend.

  …vol verwachting staarde alle ogen naar de hemel, met kleine priemende oogjes, kijkend tegen de […]

  Lees meer...

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Wilt u onze nieuwsbrief digitaal ontvangen? Geef dan hieronder uw e-mailadres op.

Basisschool de Sprankel

Gasthuishoeve 1
5361 HT Grave

T: 0486 47 20 77
E: info.desprankel@optimusonderwijs.nl

Basisschool de Sprankel

Gasthuishoeve 1
5361 HT Grave
BEL Basisschool de Sprankel MAIL Basisschool de Sprankel

VOLG Basisschool de Sprankel OOK OP SOCIAL MEDIA!

OF DOWNLOAD ONZE APP IN DE APPSTORE / PLAYSTORE