Afspraken voor ouders

1. Surveillance voor schooltijd

Gezien de aanvangs- en surveillancetijden verzoeken wij u uw kinderen op tijd, maar niet voor 8.15 uur  naar school te sturen. ’s Ochtends wordt er een kwartier voor schooltijd door een leerkracht gesurveilleerd. Dus na 8.15 uur.

2. Melden

Het melden van zieke kinderen, te laat komen en dergelijke s.v.p. schriftelijk of telefonisch, tel. 472077.

3. Begeleiden van kinderen

Indien u uw kind naar school brengt, verzoeken wij u beleefd niet op de speelplaats te fietsen in verband met de daar aanwezige, spelende kinderen. Tevens vragen wij u uw huisdier thuis te laten, zodat het schoolterrein een schoon speelterrein kan zijn.

4. Fietsen

Kinderen uit de wijk Estersveld komen bij voorkeur niet met de fiets naar school. Alle kinderen buiten deze wijk hebben zonder meer toestemming om met de fiets naar school te komen, indien u dit zelf verantwoord vindt. De school kan echter geen aansprakelijkheid aanvaarden voor eventuele beschadigingen.

5. Verjaardagen

Indien uw kind zijn/haar verjaardag op school wil vieren, wilt u dan s.v.p. denken aan een ”gezonde” traktatie. Bij voorbaat onze dank. In de groepen 1 , 2 en 3 bent u van harte welkom om de verjaardag van uw kind mee te vieren. Spreekt u dan wel even een tijd af met de leerkracht.

6. Gebruik schoolmaterialen

Waardevolle schoolmaterialen worden eenmalig verstrekt door de school, op het moment dat de kinderen dit nodig hebben. Wanneer dergelijke materialen door eigen schuld vernield zijn of zoekraken, dan krijgen de kinderen nieuwe materialen mits deze dan door de ouders betaald worden. Op deze wijze hopen we de kinderen zorg bij te brengen voor de spullen die ze in bruikleen hebben. Daarnaast bespaart deze regeling de school honderden euro’s. In geval van vernieling of verlies worden de volgende onkosten in rekening gebracht: Vulpen – 4,50 euro Schaar – 3,00 euro 23 Ringsklapper – 3,00 euro Liniaal – 0,50 euro

7. Het naar binnen brengen van kinderen

Op de Sprankel is het gebruikelijk dat u uw kind in de klas kunt brengen. Vooral in de groepen 1/2 en de eerste maanden van groep 3 is dit het geval. Wij verzoeken u echter om het klaslokaal te verlaten zodra de zoemer gaat. Op deze wijze kunnen we de onderwijstijd optimaal benutten.

8. Aansprakelijkheid na schooltijd

De kinderen van de hogere groepen gaan meestal na schooltijd op eigen gelegenheid naar huis. De kinderen van de lagere groepen worden meestal opgehaald door ouder of oppas. Natuurlijk zien met name de groepsleerkrachten van groep 1-2 er op toe dat alle kleuters worden opgehaald. Anderzijds maken we u er op attent dat de school na einde schooltijd (zoals vermeld in deze schoolgids) geen toezicht meer kan houden en derhalve niet aansprakelijk gesteld kan worden in geval van letsel of schade. Wij vragen u dan ook vriendelijk op tijd aanwezig te zijn om uw kind op te halen.

NIEUWS

 • GEPLAATST OP 25 JUNIeen Schitterend, Sprankelend Zomerfeest

  Terwijl de blikken angstvallig omhoog keken schoven de donkere wolken één voor één aan ons […]

  Lees meer...
 • GEPLAATST OP 21 JUNIhet “Sprankel Zomerfeest”

  De zomer, net begonnen aan zijn eerste dag. We hebben er al veel van kunnen […]

  Lees meer...
 • GEPLAATST OP 12 JUNI“Maatjes”

  Passend binnen “de Vreedzame School” hadden Basisschool De Sprankel en Visio een gemeenschappelijk project.het Maatjes […]

  Lees meer...

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Wilt u onze nieuwsbrief digitaal ontvangen? Geef dan hieronder uw e-mailadres op.

Basisschool de Sprankel

Gasthuishoeve 1
5361 HT Grave

T: 0486 47 20 77
E: info.desprankel@optimusonderwijs.nl

Basisschool de Sprankel

Gasthuishoeve 1
5361 HT Grave
BEL Basisschool de Sprankel MAIL Basisschool de Sprankel

VOLG Basisschool de Sprankel OOK OP SOCIAL MEDIA!

OF DOWNLOAD ONZE APP IN DE APPSTORE / PLAYSTORE