Nieuwsbrief: onderwijs op afstand 4

En de lente is begonnen…
– Na de eerste evaluatie in het team met betrekking tot onderwijs op afstand, blijkt dat veel kinderen in de ochtend meteen starten met het schoolwerk. Knap dat de discipline en regelmaat en ritme op deze manier gezocht wordt. We hebben de tijd voor hulp en vragen aan leerkrachten staan van 10.00 tot 14.00 uur. De eerste vragen komen al ’s morgens om half 9. Daarnaast is het rustig tussen 13.00 en 14.00 uur. We hebben dan ook besloten om eerder bereikbaar te zijn: van 09.00 tot 13.00 uur.
– Bij de meeste ouders en leerlingen is het inmiddels gelukt om in te loggen op Basispoort. Mocht u toch nog problemen hebben mail dan naar: henk.willems@optimusonderwijs.nl
– Naast werken voor school is het ook belangrijk om thuis te ontspannen. Voor ouders is de druk door thuis werken, huishouden en schoolwerk groot. Probeer de twee uur schoolwerk als streven te handhaven. Mocht het een dag niet lukken dan kan doorschuiven naar een andere dag soms wat rust en ruimte geven.
– Lezen is en blijft belangrijk. Het kan ook juist zorgen voor een beetje rust. Woensdag 25 maart staan er tussen 09.00 en 15.00 uur bakken boeken buiten bij de groepen 3 en 4 waar kinderen boeken kunnen ruilen. We willen u wel vragen om gepaste afstand te houden!
– Een site waar u mogelijk plezier uit kunt halen is: https://www.bol.com/nl/m/thuisblijvertjes/?promo=Main_900_flashbanner_A1_CRS_ 1_thuisblijvertjes
Op deze site kunt u e-books kopen voor 1 cent. Ook staan er dagelijks 4 nieuwe voorleesvideo’s voor de verschillende leeftijdsgroepen. – Voor kinderen en ouders die knutselen leuk vinden en nieuwe inspiratie op willen doen, staan op de volgende site allerlei ideeën: https://www.heutinkvoorthuis.nl/nl/knutseltips-voor-kinderen/page/1513/ – Het is buiten lekker weer. Ter afwisseling is het fijn om de kinderen naar buiten te laten gaan. Gepaste afstand en met een beperkt aantal kinderen wordt door het RIVM en de regering aangeraden. Tip: elastieken! Op Youtube staan een aantal leuke filmpjes waarbij kinderen ideeën krijgen. Bij de invoer van ‘elastieken spelletjes’ komen deze naar voren. Ook op de website: https://mamaduizendpoot.com/elastieken-een-spel-vol-nostalgie/ staan tips.
– Mocht de schoolsluiting na 6 april nog door gaan, dan komen er weer nieuwe thuiswerkpakketen voor de kinderen. Via de nieuwsbrief zullen we u hier te zijner tijd weer over informeren.
Team bs De Sprankel

Nieuwsbrief onderwijs op afstand 1
Nieuwsbrief onderwijs op afstand 2
Nieuwsbrief onderwijs op afstand 3

NIEUWS

 • GEPLAATST OP 25 MAARTNieuwsbrief: onderwijs op afstand 4

  En de lente is begonnen… – Na de eerste evaluatie in het team met betrekking […]

  Lees meer...
 • GEPLAATST OP 15 MAART!!! Scholen gesloten

  Beste ouders/verzorgers,  in de bijlage treft u een brief van Optimus met betrekking tot het […]

  Lees meer...
 • GEPLAATST OP 4 MAARTSponsorloop

  Beste ouders/verzorgers, We zijn nu zo’n anderhalf jaar ‘bewoners’ van Kind Centrum de Graaff. We beginnen […]

  Lees meer...

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Wilt u onze nieuwsbrief digitaal ontvangen? Geef dan hieronder uw e-mailadres op.

Basisschool de Sprankel

Gasthuishoeve 1
5361 HT Grave

T: 0486 47 20 77
E: info.desprankel@optimusonderwijs.nl

Basisschool de Sprankel

Gasthuishoeve 1
5361 HT Grave
BEL Basisschool de Sprankel MAIL Basisschool de Sprankel

VOLG Basisschool de Sprankel OOK OP SOCIAL MEDIA!

OF DOWNLOAD ONZE APP IN DE APPSTORE / PLAYSTORE