Nieuwsbrief: onderwijs op afstand 11: heropening na de sluiting

Nieuwsbrief 11 informatie onderwijs op afstand: heropening na sluiting. 

Op dinsdag 19 mei heeft premier Rutte in de persconferentie bekend gemaakt dat basisscholen met ingang van 8 juni weer volledig open mogen. Dit is onder voorbehoud dat er uit monitoren en beschikbaar onderzoek geen contraindicatie komt. Dit maakt duidelijk dat gezondheid voorop blijft staan. Het betekent dat we pas eind mei duidelijkheid zullen hebben of dit daadwerkelijk door zal gaan. Vanuit de onderwijssector (branche-organisaties) worden er op dit moment een aantal vraagstukken nader uitgewerkt. Hieruit zullen kaders aangegeven worden waar we ons als scholen aan moeten houden of waar we rekening mee moeten houden bij het openen van de scholen en het inrichten van ons onderwijs. Deze zullen waarschijnlijk ook pas eind mei of begin juni bekend zijn. Het team van De Sprankel gaat de werkwijze die we gekozen hebben (halve dagen) door zetten voor de week van 2 juni. Voor groep 1 t/m 6 is 2 juni een studiedag. Dat wil dus zeggen dat het voor de grootste groep leerlingen gaat om 3 lesdagen. Om de keuze te heroverwegen en opnieuw in te richten van belang van onderwijs naar belang van opvang, is veel werk en draagt voor deze korte tijd niet bij. Indien er een ander besluit genomen wordt in verband met contra-indicatie vanuit het kabinet gaan we ons opnieuw beraden.
Voor de periode tot einde schooljaar blijven nog een aantal vragen open staan omdat richtlijnen nog niet bekend te zijn. Besluiten die het CvB van Optimus genomen heeft:

Besluiten die het CvB van Optimus genomen heeft:
• kampen gaan niet door. De kamplocatie is niet open en de 1,5 meter afstand is niet te regelen. Gezondheidsrisico’s zijn niet onder controle te houden. We gaan hiervoor een nieuwe invulling zoeken in overleg met de OR.
• musical mag door gaan. Echter is de school een openbaar gebouw en geldt daar de regel dat er maximaal 30 personen binnen mogen. Voor het uitvoeren/kijken door ouders zullen we dus andere oplossingen gaan bedenken. Dit geldt ook voor de afscheidsavond.

Activiteiten die nog op de planning staan tot einde schooljaar:
• sprankeldag is niet door gegaan en ook de schoolreis gaat niet door. Het vervoer is niet mogelijk met auto’s, omdat je enkel met je eigen gezin in een auto mag zitten. We zijn in afwachting van de richtlijnen om te kijken of er een mogelijkheid is om een schoolfeest voor alle kinderen te organiseren op donderdag 9 juli. Vrijdag 10 juli zal dan een vrije dag zijn.
• de ouderbedankactiviteit gaat niet door op school. Ouders worden op een andere manier bedankt voor hun inzet
• kennismakingsmomenten voor nieuwe leerlingen staan gepland. We wachten de richtlijnen af of ouders tegen die tijd in het gebouw mogen komen. Voor nieuwe leerlingen is het heel wat om op school te starten en afscheid te moeten nemen bij de poort van een heel vreemd gebouw met een vreemde juf. De geplande momenten gaan wel door, voor de definitieve invulling wachten we op de richtlijnen.

Aandachtspunt:Dinsdag 2 juni is een studiedag voor groep 1 t/m 6. Er zal op die dag voor de kinderen uit deze groepen géén noodopvang zijn omdat er voor deze groepen geen school is. Er is vanuit de richtlijnen van het kabinet geen mogelijkheid om BSO af te nemen op de dagen dat uw kind niet naar school gaat. Indien u opvang van de BSO wenst, kan dit enkel door noodopvang aan te vragen bij de kinderopvangorganisatie. De BSO-tijd gaat dan in vanaf 14.00 uur.

Oproep MR Beste ouders, Voor komend schooljaar is de MR van De Sprankel op zoek naar een enthousiaste ouder die mee wil denken en praten over de gang van zaken binnen onze school. Aanmelden of meer informatie vragen kan bij Joyce van Erp of schriftelijk via mr.desprankel@optimusonderwijs.nl. Meer informatie vind u op de site van De Sprankel. MR bs De Sprankel

Tijdspad informatie: – Op het moment dat de richtlijnen vanuit het ministerie en de branche-organisaties bekend zijn, komt er een nieuwe nieuwsbrief.
– Maandbrief juni: vrijdag 29 mei.


Team bs de Sprankel

Nieuwsbrief onderwijs op afstand 1
Nieuwsbrief onderwijs op afstand 2
Nieuwsbrief onderwijs op afstand 3
Nieuwsbrief onderwijs op afstand 4
Nieuwsbrief onderwijs op afstand 5
Nieuwsbrief onderwijs op afstand 6
Nieuwsbrief onderwijs op afstand 7
Nieuwsbrief onderwijs op afstand 8
Nieuwsbrief onderwijs op afstand 9
Nieuwsbrief onderwijs op afstand 10

NIEUWS

 • GEPLAATST OP 12 MEIKindernieuwsbrief:

  WE MOGEN WEER NAAR SCHOOL! Hallo ‘Sprankel’kinderen, we zijn weer gestart. Wat zijn de juffen […]

  Lees meer...
 • GEPLAATST OP 3 APRILNoor en het Coronavirus

  Een verhaal over Noor. Een verhaal waar de moeder van Noor verteld over het Corona […]

  Lees meer...
 • GEPLAATST OP 2 APRILOnderwijs op afstand

  in dit bericht treft u een brief met uitleg vanuit Optimus over het thuisonderwijs in […]

  Lees meer...

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Wilt u onze nieuwsbrief digitaal ontvangen? Geef dan hieronder uw e-mailadres op.

Basisschool de Sprankel

Gasthuishoeve 1
5361 HT Grave

T: 0486 47 20 77
E: info.desprankel@optimusonderwijs.nl

Basisschool de Sprankel

Gasthuishoeve 1
5361 HT Grave
BEL Basisschool de Sprankel MAIL Basisschool de Sprankel

VOLG Basisschool de Sprankel OOK OP SOCIAL MEDIA!

OF DOWNLOAD ONZE APP IN DE APPSTORE / PLAYSTORE